به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان، اسماعیل هاشم آبادی، محقق تاریخ شفاهی و مدرس اردوی 3 روزه روایت نویسی در اهواز پیرامون اهمیت مسئله روایت در عصر حاضر اظهار کرد: تاریخ شفاهی همان روایت آدمهای شهر است و ما را با مسائل هویتی و قهرمانیهای هر شهر آشنا میکند.
وی تاریخ شفاهی را تشریح وقایع، رویدادها و حوادث تاریخی دانست و عنوان کرد: قهرمانیهای موجود در هر شهر میتوانند از افراد اثرگذار، وقایع و مکانهای خاص نشأت گرفته شده باشند که در تاریخ شفاهی به عنوان یکی از شیوههای پژوهش تاریخ براساس دیدگاهها، شنیدهها و عملکرد شاهدان، ناظران و فعالان ماجرا به آنها پرداخته میشود.
هاشم آبادی با اشاره به سرفصلهای آموزشی ارائه شده در این اردوی آموزشی خاطرنشان کرد: هنرآموزان پس از برگزاری اردو خواهند آموخت که چگونه پژوهش کنند و اطلاعات لازم برای نگارش را به دست آورند و آنها را در قالب صحیح پیاده کنند.
این محقق تاریخ شفاهی به توجه ویژه مقام معظم رهبری به روایتگری و تفرظهای ایشان بر کتابهایی با محتوا روایتگونه اشاره داشت و افزود: بارها بیان شده که اگر روایت نکنیم، روایت خواهیم شد پس از این موارد میتوان به ضرورت و اهمیت روایتگری پی برد.
وی ادامه داد: هنرآموزان شرکتکننده در این دوره آموزشی عمومأ یا مطالعاتی در حوزه تاریخ داشتند و یا به واسطه نزدیکی که کار تاریخ شفاهی با حوزه خبرنگاری دارد به این وادی وارد شدند، برخی دیگر در کنگرههای شهدا کار تاریخ شفاهی انجام دادند بنابراین از آمادگی بسیار خوبی برای ورود به این حوزه برخوردار هستند.
هاشم آبادی در پایان گفت: هنرآموزان با شرکت در این دوره، مبانی نظری تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی، روش صحیح مصاحبه خاطرهانگیز و قالبهای روایت نویسی را خواهند آموخت تا بتوانند در دل و ذهن جامعه اثر بگذارند.