مریم دباغ:

هنر انقلاب، صدای مقاومت و حلقه اتصال تفکر الهی با جامعه

هنر انقلاب، صدای مقاومت و حلقه اتصال تفکر الهی با جامعه
مریم دباغ، هنرمند متعهد و منتخب هسته برتر هنری سال ۱۴۰۳، در آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی خوزستان از نقش هنر در اقامه تفکر الهی، چالش‌های مسیر هنری و سانسور جهانی آثار مرتبط با شهدای مقاومت سخن گفت. وی همچنین از تأثیر حجت‌الاسلام والمسلمین سید محسن شفیعی بر تحول نگاهش به هنر و مسئولیت هنرمند متعهد یاد کرد.
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۰
کد خبر :  ۳۵۲۴۲۳

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان، در آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی، مریم دباغ، هنرمند منتخب هسته برتر هنری سال ۱۴۰۳، با بیان دیدگاه‌های خود درباره ماهیت هنر انقلاب و مسئولیت هنرمند در جامعه اظهار کرد: هنر برای من دیگر تنها تکنیک و فرم نیست، بلکه وسیله‌ای برای انتقال تفکر الهی و ارزش‌های اسلامی به جامعه است. هنرمند متعهد باید خود را حلقه‌ای میان این تفکر و مردم بداند و رسالت خود را در انتقال حقیقت از طریق هنر بجوید.

 تحول نگاه هنری با تأثیر حجت‌الاسلام والمسلمین شفیعی  

دباغ با اشاره به روند تحول نگاهش به هنر، از سال‌های ۸۹ و ۹۰ تاکنون، گفت: آشنایی بیشتر با حجت‌الاسلام والمسلمین سید محسن شفیعی برای من نقطه عطفی در مسیر هنری‌ام بود. تا پیش از آن، هنر را بیشتر از زاویه فرم و تکنیک می‌شناختم، اما با تأمل بیشتر در اندیشه شهید آوینی و سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین شفیعی، متوجه شدم که هنر رسالتی فراتر از زیبایی بصری دارد. هنر باید وسیله‌ای برای اقامه تفکر الهی باشد و مسئولیت ما به‌عنوان هنرمندان متعهد، فراتر از مهارت‌های فنی است.

 سانسور و چالش‌های جهانی در مسیر هنر انقلاب  

دباغ در ادامه سخنان خود، به چالش‌های جهانی هنر انقلاب اشاره کرد و از سانسور گسترده آثار مرتبط با شهدای مقاومت در فضای مجازی انتقاد کرد. 

وی افزود: فاشیست‌های رسانه‌ای جهانی به هیچ تفکری غیر از تفکر خود اجازه انتشار نمی‌دهند. تمام آثار و صفحات مرتبط با شهدای جبهه مقاومت و سردار شهید قاسم سلیمانی در فضای مجازی بایکوت شده‌اند. اینستاگرام و سایر پلتفرم‌های تحت نفوذ اسرائیل، با کوچک‌ترین علامت یا هشتگ، جلوی انتشار پیام‌های ما را می‌گیرند و این محدودیت‌ها مانعی جدی برای انتقال پیام هنر انقلاب است.  اگر چه وجود این چالش باعث نشده هنرمندان متعهد از فعالیت در میدان دست بکشند و حضور افرادی چون استاد نجابتی که با سفر به لبنان و طراحی زیارتگاه و مزار مطهر شهید سیدحسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین، و همچنین استاد کارن همایونفر و سایر اساتید و هنرمندانی که با تولید آثار جهانی و یا حضورشان در عرصه ملی و بین المللی باعث شده‌اند پیام حقیقت و عدالت به جهان مخابره شود.

وی با تأکید بر ضرورت مقابله با این سانسور افزود: هنر انقلاب باید صدای مقاومت در برابر این سانسور جهانی باشد. ما وظیفه داریم که با خلق آثار هنری مبتنی بر حقیقت و تفکر الهی، پیام‌های خود را به جامعه منتقل کنیم، هرچند که رسانه‌های سلطه‌گر، تلاش کنند آن را خاموش کنند.

 آینده هنر انقلاب: مقاومت و خلق آثاری الهام‌بخش  

مریم دباغ با بیان اینکه هنر انقلاب همچنان می‌تواند حلقه‌ای میان تفکر الهی و جامعه باشد، گفت: با وجود چالش‌های موجود، اگر هنرمندان متعهد به رسالت خود پایبند باشند، می‌توانند به یاری خدا این مهم را تحقق ببخشند و هنر انقلاب اسلامی همچنان مسیر روشنی خواهد داشت. ما موظیم بعنوان انسان‌های متعهد، هنرمندان متعهدی باشیم و این امر مستلزم آن است که هم تلاش کنیم که متخصص شویم و در کار هنری خود بهترین باشیم و هم نفس خود را تربیت کنیم تا بتوانیم هنر را از منبعی الهی و نه نفسانی دریافت کنیم و با تعهد و خلوص، آن را به جامعه ارائه دهیم. چرا که معتقدم امروز تفکری که نتواند خود را در قالب هنر ارائه دهد، محکوم به نابودی است.

دباغ با اشاره به تجربیات شخصی خود در خلق آثار هنری اظهار داشت: گاهاً در مسیر خلق یک اثر، با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوم و هر چقدر از روش‌های رایج ایده‌پردازی استفاده می‌کنم، به نتیجه نمی‌رسم. اما همیشه توسل به اهل معنا، به‌ویژه شهدای مقاومت و حضرت امام حسین (ع)، مسیر را برایم روشن کرده و الهام لازم را دریافت کرده‌ام.

وی در پایان سخنان خود، بر ضرورت حمایت از هنر انقلاب اسلامی تأکید کرد و گفت: حوزه هنری انقلاب اسلامی نقش بزرگی در حمایت از هنرمندان متعهد دارد و معتقدم امروز چه حوزه هنری انقلاب اسلامی کشور و چه استان خوزستان در جای درستی ایستاده است.  امسال حوزه هنری در خوزستان در میان هنرمندان مختلف در نهایت به ۱۲ گزینه برای چهر‌ه هنر انقلاب استان خوزستان رسیده، آن هم در حالی‌که بسیاری از این هنرمندان همواره در میدان و به معنای واقعی شایسته تقدیر بوده‌اند.

و این نشانه فعالیت هنرمندان متعهد و امیدواری آن‌ها نسبت به فضای هنری استان در مقایسه با دوره‌های گذشته است که بخش زیادی از این اعتماد به وجود آمده حاصل جریان سازی هنری در استان توسط حوزه هنری با همکاری همان هنرمندان مردمی و حلقه‌های میانی است.

اگر این حمایت‌ها در سطح کلان ادامه پیدا کند، هنر انقلاب می‌تواند به رسالت خود، یعنی انتقال پیام حقیقت و مقاومت، بیش از پیش عمل کند.

 

ارسال نظر