
او در سال 92 کتاب عصمت زندگینامه شهید شاخص جهان اسلام شهیده عصمت پورانوری که یک اثر جدید و نو در حوزه شهدای زن استان خوزستان است را به رشته تحریر در آورد اثر دوم او با نام سفیران ایثار خاطراتی از زنان فعال در دوران دفاع مقدس است و سومین کتاب او چادری برای عصمت موضوعی کودکانه دارد. آذرنگ بعد از این تجربه به سراغ حوزه کودک رفت و کتاب کودکانه آغوش مادر را برای اولین بار با برداشتی از زندگینامه شهدای زن با تکنیک کمیک به چاپ رساند آذرنگ جز 40 بانوی برگزیده فعال انقلاب اسلامی در همایش کشوری فصل رویش بوده و تقدیر ویژه بخش کتاب در جشنواره سرود تئاتر و کتاب بسیج مستضعفین کشور را از آن خود نموده است. مقام برگزیده در جشنواره ی اسوه های صبر و مقاومت استان خوزستان، رتبه برتر در پنجمین جشنواره ملی اسوه های صبر و مقاومت منتخب جشنواره بین المللی سرخ نگاران، مقام برتر در جشنواره فرهنگی میراث مادر و مقام برگزیده جشنواره ملی فرهنگی هنری ققنوس از جمله عناوینی درخشانی است که در کارنامه فعالیت های فرهنگی این بانوی هنرمند خودنمایی می کند. رقیه آذرنگ امسال به عنوان چهره هنر انقلاب خوزستان در بخش ادبیات پایداری معرفی شد به همین بهانه با او به گفت و گو نشستیم که ماحصل آن از نظر می گذرد:
سوژه هایی که برای نوشتن دارید چطور انتخاب می کنید؟
سوژه هایم را معمولا از بین تعداد زیادی سوژه در یک موضوع انتخاب می کنم و تلاش من لیت است که به سراغ گمنام ترین افراد دوران دفاع مقدس که اتفاقا شاخص هم بودند ولی امروز نام و نشانی از آن ها باقی نمانده بروم کسانی که اگر معرفی شوند باز در زُمره شاخصه ها و مولفه ها قرار می گیرند. پس رنگ سالها سوژه های ارزشی را از بین نمی برد آنها در مقاطعی تکرار خواهند شد. انتخاب سوژه کار راحتی نیست اما مطالعه خاطرات و گفتگو با افراد آگاه تنها راه حل صورت مسئله انتخاب های نهایی من است.
به نظر شما هنر انقلاب و هنرمند انقلابی چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
هنر انقلاب حفاظت از ارزشها و آرمان های انقلاب اسلامی است. در هر بخش و شاخه از هنر انقلابی ما با یک سرنوشت و سرگذشت مواجه هستیم و این یعنی نمایش و خلق آثاری که نسل به نسل و سینه به سینه در حال نقل شدن هستند. هنرمند انقلابی کسی است که آینه دار یک حرکت اجتماعی باشد و از دل مردم برآید. حرکتی که یک نسل را بر دشمنان اسلام پیروز می کند و هنرش را به ذات اقدس الهی پیوند زده است. این نگاه الهی را در آثار هنرمندان متعهد به حقیقت انقلابی به وضوح می توان دید و این یعنی اخلاص در عمل!
از دیدگاه شما آیا الزاما هرکاری که با محوریت و موضوع انقلاب اسلامی تولید شده باشد، هنر انقلابی به حساب میآید؟
بله! هر قدم و قلم چه در حد خیلی کم باشد و در راستای اهداف انقلاب باشد و بتواند در دل مردم جای گیرد هنر انقلابی است و باید ارج نهاده شود.
وضعیت هنر انقلاب اسلامی در استان خوزستان به ویژه در زمینه هنرهای ادبیات پایداری که تخصص اصلی شماست چگونه است؟
الحمدلله در راستای نقش رزمندگان خوزستانی در ادبیات پایداری آثار زیادی چاپ شده اما در خصوص بخش زنان به ویژه شهدای زن خوزستان که تعدادشان بالای ۱۶۰۰ شهید است کم کاری شده است و یا اگر تعداد خیلی محدودی شاید به اندازه انگشتان دست چاپ شده باشد و آن طور که باید و شاید برای معرفی آن در سطح استان اقداماتی از سمت مسئولان فرهنگی نشده است. برای مثال بنده کتاب عصمت زندگینامه جامع شهیده عصمت پورانوری یکی از شهدای زن دزفول را در سال ۹۵ به چاپ رساندم با اینکه شهید عصمت به واسطه کتابش شهید شاخص کشور در سال ۹۸ معرفی گردید و کتاب عصمت به زبان های زنده دنیا در کشورهای خارجی چاپ های متعدد شد اما در استان خوزستان مهجور و غریب ماند. به نظر شما عنوان هفته هنر انقلاب اسلامی میتواند تمام ظرافتها و ظرفیتهای هنر انقلاب را در این بازه محدود زمانی نمایندگی کند؟ بنظرم اگر در چند برهه زمانی باشد شاید بتوان گفت اقداماتی زیادی را در این راستا می توان به ثمر رساند چرا که هنر دارای شاخه های گوناگونی است و هنر انقلالی نیز در از آن مستثنی نیست.
رسالت اصلی هنرمندان در عرصه هنر انقلاب را در چه حوزههایی میدانید؟
رسالت اصلی هنرمندان عرصه هنر انقلاب ایستادگی و دست یافتن به هدف متعالی هنر متعهدانه و عارفانه است.
چه پیشنهادی برای توسعه هنر انقلاب دارید؟
پیشنهاد بنده برای توسعه هنر احداث ویترین معرفی اثار انقلابی در سطح شهرهای استان و نهادهای فرهنگی چون حوزه هنری است.
به نظر شما دستگاههای فرهنگی و نهادهای انقلابی چه نقش و کارکردی در حمایت از هنر و هنرمندان انقلابی میتوانند داشته باشند؟
تنها اقدام شایسته نهادهای فرهنگی حمایت از قشر هنرمندان است. این حمایت شامل حمایت مادی و معنوی می شود چرا که هنرمند از جان مایه می گذارد تا یک اثر را خلق کند و به نمایش عموم بگذارد. بعضا در این مسیر برخی هنرمندان از عدم حمایت و معرفی آثارشان در صدا و سیمای استان و یا تبلیغ آن گله مندند. در بخش معرفی اثار هنرمندان و حمایت از اثر و شخص هنرمند اقدامات جهادی لازم است تا هنر انقلابی زنده و پویا بماند و به حیات طیبه خود ادامه دهد.
در پایان اگر صحبتی ناگفته مانده است؛ بفرمایید؟
صحبتم با هنرمندان انقلابی خوزستان است و از همین جا سلام و درود می فرستم به قدم ها و قلم هایشان که در قلب مردم جا دارند و موجب زنده نگه داشتن اهداف شهدای انقلاب و دفاع مقدس می شوند.