به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان، مستند «سنگر هفتتپه» محصول مرکز مستند سوره حوزه هنری به کارگردانی علی زهیری و تهیه کنندگی محمدرضا کریمی راد در بخش مسابقه بلند ملی هجدهمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت حضور یافته است.
بر این اساس با کارگردان این مستند به گفتوگو پرداختیم تا در خصوص ایده و چگونگی تولید این اثر توضیحاتی ارائه کند.
زهیری با اشاره به چگونگی شکل گیری ایده مستند سنگر هفت تپه، اظهار کرد: زمانی که ماجرای خلع ید بخش خصوصی از شرکت هفت تپه رخ داد، شیوه اعتراض کارگران و به دنبال آن مسائلی که در این زمینه اتفاق افتاد سبب شد تا ایده اولیه ساخت این مستند شکل گیرد و بنا شد که شیوه اعتراضی کارگران به عنوان یک الگو و مدل، تبدیل به مستند شود.
به گفته کارگردان مستند «سنگر هفت تپه» در ماجرای هفت تپه اتفاقات عجیب و غریبی رخ داد، کارگرانی که تحصیلات چندانی نداشتند و اعتراضات را تجربه نکرده بودند اما در این چندسال به گونهای نارضایتی خود را مطرح کرده و ادامه دادند که در نوع خود کم سابقه، سالم و اثرگذار بود.
وی با بیان اینکه کارگران هفت تپه با بلوغ فکری کامل شیوه صحیح از اعتراض را پیاده کردهاند، افزود: مدیریت جمعیت ٢ الی ٣ هزار نفره، دنبال کردن اعتراضات و پیگیری تنها از رسانههای داخلی، دوری از هرگونه آشوب، مدیریت فضا و پلاکاردها، هدایت صحیح معترضان، جلوگیری از ایجاد فضایی برای سواستفاده غیر و .... از جمله مواردی بود که اعتراضات هفت تپه را خاص و آن را به الگو تبدیل کرد.
زهیری ادامه داد: کارگران هفت تپه با وجود همه بی مهریهایی که از سوی بخش خصوصی به آنها شد، اما هرگز از مسیر اصلی خود منحرف نشده و همواره پای نظام اسلامی بودند و سرانجام موفق شدند تا هفت تپه را از آن وضعیت نجات دهند.
کارگردان مستند «سنگر هفت تپه» در پایان خاطرنشان کرد: شیوه اعتراض این کارگران به قدری قابل توجه قرار گرفت که حاکمیت به خاطر خود کارگران پای کار آنها آمد و مسئله را پیگیری کرد، به نظرم نحوه صحیح اعتراض و مطالبه گری در وقایع هفت تپه به درستی اتفاق افتاد و باید به کل جامعه تعمیم داده شود.