
حجتالاسلام علی شعیبی، نویسنده کودک و نوجوان در پنجمین نشست از سلسه نشستهای اندیشه ورزی فرهنگ و هنر خوزستان با عنوان رواق هنر با موضوع نقد و بررسی تخصصی آثار ادبیات دینی کودک و نوجوان با تاکید بر ضرورت تولید محتوای دینی در حوزه کودکان و نوجوانان گفت: طی سالها فعالیت در مدارس و مساجد متوجه شدیم در زمینه محتوای دینی و بهویژه اعتقادی برای کودک و نوجوان، کمتر توجه شده و باید تدبیری اتخاذ کنیم که این خلا تا حدی جبران شود؛ همین شد که به فکر تدوین محتوای مناسب، جامع و تدوین شده برای این قشر افتادیم. در واقع جرقهی نگارش آثارم در حوزه ادبیات دینی نوجوان از این جا شروع شد.
وی با بیان اینکه کتابهای خوبی در زمینه دینی و اعتقادی وجود دارد که متاسفانه مناسب سن نوجوانان نیست، افزود: این آثار حتی برای مربیانی که تحصیلات حوزوی نداشتند، به آسانی قابل فهم نبود، از اینرو باید این محتوای سخت را بفهمیم و به مخاطب نوجوان انتقال دهیم.
شعیبی با اشاره به استقبال خوب مردم از کتاب «اصول دین نوجوان» که به زبان ساده و همهفهم نگارش شده است، اظهار کرد: سادگی و روان بودن این کتاب باعث شد بدون حمایت رسانه و در بازه زمانی کوتاهی به ۱۰ بار چاپ برسد.
وی افزود: وقتی با تقاضای مخاطب نسبت به این کتاب مواجه شدم تصمیم گرفتم «اصول دین نوجوان ۲» را هم به رشته تحریر درآورم.
این نویسنده کودک و نوجوان افزود: سعی کردیم مطالب این کتابها، کوتاه، مفید و دستهبندی شده باشد.
وی گفت: در بحث مهدویت نیز متوجه شدم ابهامات زیادی در این زمینه وجود دارد، از اینرو کتاب «پرسش و پاسخ مهدوی» را نوشتم.
شعیبی با اشاره به نگارش کتاب «مقتل حسینی نوجوان» که روایت تاریخی حادثۀ عاشورا برای نوجوانان است، گفت: در هیئتها میدیدم که نوجوانان در این فضا بیکار هستند، از اینرو کتاب «مقتل حسینی نوجوان» را نوشتم که طی ۱۰ روز سه بار به چاپ رسید.
شعیبی ادامه داد: کتاب «یک آدم بیست» هم که اخیراً منتشر شده است، دغدغهاش از درون مدارس و آسیب های فرهنگی موجود در آن محیط پیدا شد. ما در این کتاب بهمنظور معرفی یک الگو برای نوجوانان است به شخصیت پیامبر اکرم(ص) پرداختیم که برگزیده جشنواره رشد شد.
به گفتهی وی، اگر پیچیدگی زبان را کم کنیم، مخاطب ارتباط برقرار میکند و اگر سخت حرف بزنیم، مخاطب خسته میشود؛ بنابراین اگر بخواهیم در حوزه کودک و نوجوان اثر ماندگار و نتیجه بخشی تولید کنیم باید به نثر روان آن توجه ویژه داشته باشیم.
در ادامه این نشست همچنین طیبه پوربصیری از کارشناسان ادبیات کودک و نوجوان خوزستان بر ضرورت تولید داستان های دینی متناسب با کودک و نوجوان تاکید کرد.
محمد شهباز گهروئی نیز با بیان اینکه زنجیره ارزش فرهنگ، مجموعه ای اعم از اندیشه ورزی، ایده پردازی، تولید، توزیع و ... است گفت: در حوزه فرهنگ به صورت زنجیر وار انجام می پذیرد تا به خلق ارزش های محسوس و غیرمحسوس و افزایش اثر بخشی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فرهنگ منجر شود.
وی نقد را حلقه مفقوده زنجیره ارزش فرهنگی عنوان و تصریح کرد: ما احتیاج داریم از کارهای تک بعدی در حوزه فرهنگ و هنر فاصله بگیریم و به فکر کاری باشیم که این زنجیره را تقویت کند و به نظر میرسد نقد یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند این زنجیره را مستحکم و قوی کند.
شهباز گهروئی برگزاری سلسله نشست های رواق هنر را مصداق بارز ایجاد گفتمان انتقادی سازنده برشمرد و افزود: قصد ما از برگزاری این نشست ها صرفا نقد نیست بلکه ایجاد فضایی برای گفت و گوست و این دقیقا همان چیزی است که جامعه امروز به آن احتیاج دارد.
وی گفت: ما پنجمین نشست رواق هنر به مناسبت ۱۸ تیرماه که روز ملی ادبیات کودک و نوجوان است به این موضوع پرداختیم و در محضر یکی از موفق ترین نویسندگان این حوزه یعنی حجت الاسلام علی شعیبی بودیم. تلاش ما این است که جلسات نقد و بررسی کتاب خاصه در حوزه کودک و نوجوان مستمر باشد و فضای مناسبی برای تشریک مساعی در این حوزه فراهم شود.